HOE IS ASTROLOGIE ONTSTAAN

Al duizenden jaren voor Christus, hield de mens zich bezig met astrologie. Astrologie en astronomie waren een, maar de astrologie ontwikkelde zich verder.
Er waren tijden van grote bloei, maar ook tijden van verval, mede door misbruik dat ervan gemaakt werd en door religies ontstond er een kloof tussen astrologie en de astronomie. De astrologie werd verboden en uitgeroeid. In de 19e eeuw kwam hierin verandering. Langzaam nam het besef van andere opvattingen over de natuur, dan alleen de zuiver logische en mathematische toe. Nieuw denkbeelden van Blavatsky en Jung haalde de astrologie weer op de voorgrond. In de 20e en 21e eeuw waarin we nu leven is astrologie nog steeds volop in ontwikkeling. De ervaringen uit het verleden worden nu toegepast om zo het leven in zijn geheel beter te leren begrijpen.

SPECIALISATIE MEDISCHE ASTROLOGIE

Vanuit het energiepatroon in de horoscoop kan de astroloog ziekte herkennen en verklaren. Er kan aangegeven worden welke behandelingsmethoden het meest geschikt zijn. Ziekte wordt benaderd op een holistische wijze. Dit wil zeggen dat de psychische emotionele achtergrond belangrijk is.

vorige

terug begin informatie

volgende